Interactief participatietraject De Bilt
Stade Advies voerde op verzoek van Woonstichting SSW in De Bilt een interactief traject met bewoners uit voor de vernieuwing van het Burgemeester van Heemstrakwartier.
De fysieke en economische infrastructuur en sociale samenhang in wijken staan steeds meer onder druk door bezuinigingsopgaven van gemeenten en corporaties. Méér dan ooit gaat het, bij het maken van visies en plannen, om partnerschap tussen overheid, burgers, instellingen en ondernemers – of het nu gaat om een omgevingsvisie, een wijkontwikkelingsplan of een inrichtingsplan voor de openbare ruimte.
Wat doen wij voor onze opdrachtgever
Stade Advies organiseert interactieve processen met diverse stakeholders die bijdragen aan gedragen visies en plannen en een gedeelde verantwoordelijkheid.
Advies op maat dat u als gemeente of organisatie helpt om (een nog) krachtige(re) burgerparticipatie te realiseren.
Stade Advies voerde op verzoek van Woonstichting SSW in De Bilt een interactief traject met bewoners uit voor de vernieuwing van het Burgemeester van Heemstrakwartier.
Hoe betrek je allochtone en autochtone buurtbewoners meer bij elkaar en bij de buurt? Als antwoord op deze vraag voert Stade Advies in vijf gemeenten het project ‘De buurt in kleur’ uit. Betrokken bewoners mogen samen activiteiten bedenken en uitvoeren die bijdragen aan de leefbaarheid in de buurt.
In de Mamejohbuurt in Zeist staat de leefbaarheid onder druk. Voordat er echt problemen ontstaan, wil het wijkteam (bestaande uit de wijkmanager, vertegenwoordigers van de woningcorporatie en de politie) de situatie aanpakken. Onderdeel van de aanpak is het verbeteren van de inrichting en het gebruik van een speelplein in de buurt.
De wijk Ondiep in Utrecht moet een levensloopbestendige wijk worden: geschikt voor alle leeftijden en leefstijlen en met een sterke sociale samenhang. In dit kader start de provincie het project ‘Levenslustig Ondiep’. Om de verschillende doelen te bereiken, wordt Stade Advies bij het project betrokken.